Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ένα εύκολο σχέδιο και η μέθοδος konmari

Μετά το προηγούμενο post θυμήθηκα πόσο πολύ μου άρεσε να ανεβάζω πράγματα στο blog και έτσι έκανα ένα ξεκαθάρισμα στον φάκελο με φωτογραφίες που έχουν μαζευτεί αυτά τα χρόνια. Επηρρεάστικα από το βιβλίο της Mari Kondo The Life-Changing Magic of Tidying Upτο οποίο αναφέρει διάφορες απλές πρακτικές για το πώς μπορεί να συγυρίσει κανείς μια και για πάντα το σπίτι του με το να κρατήσει μόνο πράγματα που τον χαροποιούν. Είναι το κατάλληλο βιβλίο για να διαβαστεί και από Έλληνες αφού με τους Ιάπωνες έχουμε πολλά κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά, όπως την τυπική μητέρα που δεν θέλει να πετάμε τίποτα, πράγμα που άλλες πιο βορειοευρωπαϊκές ή αμερικανικές μέθοδοι δεν έχουν και άρα δεν είναι τόσο εύκολα προσαρμόσιμες στη ντόπια νοοτροπία. Έτσι λοιπόν εφάρμοσα την μέθοδο konmari του βιβλίου, έσβησα πάρα πολλές φωτογραφίες και το να ποστάρω δεν μου φαίνεται πια τόσο κοπιαστικό. Το έχει διαβάσει κανείς/-μία από εσάς;

Στα δύο χρόνια που δεν ποστάρω τακτικά έχουν αλλάξει τόσα πράγματα. Πολλά από τα μπλογκς που ακολουθούσα δεν είναι ενεργά πια, αλλά το πιο ενοχλητικό είναι ο μόνιμα προβληματικός blogger. Πρώτα δεν μπορούσα να έχω κουμπί για followers μόνο στο ελληνικό μπλογκ, τώρα δεν μπορώ ούτε στο αγγλικό. Αν ήξερα πόσο προβληματική πλατφόρμα ήταν από την αρχή, θα είχα κάνει αλλού το blog μου.

Στο ψητό όμως, χρησιμοποίησα είναι ένα παλιό μανό της Rimmel(850 Hard Edged) με μαύρη βάση και ιριδίζουσα πέρλα που πάει από ματζέντα σε χάλκινο σε χρυσό. Υπέροχο! Προσπάθησα να το βγάλω σε όσο περισσότερα χρώματα ταυτόχρονα μπορούσα χωρίς να στραμπουλίξω κανένα δάχτυλο.
Μετά χρησιμοποίησα ένα σκούρο χρυσό (Ciate - Gold Digga) και ένα μπρονζέ της Borghese με ένα dotting tool για να κάνω ένα απλό σχεδιάκι. Οι βούλες είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να κάνετε το μανικιούρ σας πιο ενδιαφέρον και δεν χρειάζεται καν το εργαλείο αφού και με μια οδοντογλυφίδα, μια καρφίτσα ή ένα στυλό μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.


Till next time,
XxX
Elysse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...