Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τι κάνω όταν ξεραθεί το μανό μου;

For this tutorial in English click here.
Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε βρει πως το αγαπημένο μας μανό μόλις φτάσει κάπου στα 3/4 του μπουκαλιού αρχίζει να μην είναι τόσο καλό όσο ήταν, είναι λίγο πιο πηχτό, αργεί να στεγνώσει ή ακόμα χειρότερα όταν έχουμε αφήσει το μανό στην άκρη λίγο καιρό και όταν πάμε να το χρησιμοποιήσουμε έχει ξεραθεί. Τι κάνουμε τότε; 

Ας ξεκινήσουμε από το τι δεν κάνουμε μιας και κυκλοφορούν πολλοί μύθοι γύρω από το θέμα. Καταρχήν δεν του ρίχνουμε ασετόν ή οποιοδήποτε ξεβαφτικό νυχιών! Το ασετόν και τα ξεβαφτικά έχουν σαν σκοπό τους να διαλύουν τη σύσταση του μανό, όχι να τη διορθώνουν. Αν ρίξετε ασετόν λοιπόν, καταστρέφετε το μανό σας. 

Μια άλλη ιδέα, που κι εγώ έχω εφαρμόσει στο παρελθόν, είναι το να ρίξω διάφανο μανό. Αυτό θα το κάνει πιο ρευστό για λίγο καιρό αλλά χαλάει τη σύστασή του, το αραιώνει και από εκεί που χρειαζόντουσαν δυο στρώσεις χρώματος για ομοιόμορφο αποτέλεσμα, τώρα θα χρειάζονται τρεις. Μετά από λίγο καιρό όμως πάλι θα υπάρχει το ίδιο θέμα και το να ρίξουμε κι άλλο διάφανο μανό αραιώνει το χρώμα ακόμα περισσότερο. 

Πάμε λοιπόν τώρα στο τι κάνουμε. Όταν ξεραίνεται/πήζει το μανό αυτό σημαίνει πως οι πτητικές (=που εξατμίζονται εύκολα) ουσίες έχουν εξατμιστεί απ'το μανό και για να το επαναφέρουμε πρέπει να του τις ξαναβάλουμε και το μόνο προϊόν που μπορεί να το κάνει αυτό είναι το διαλυτικό για μανό (στα αγγλικά nail polish thinner). Υπάρχουν πολλές εταιρίες που βγάζουν διαλυτικά και συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα στο ποιας εταιρίας θα είναι το διαλυτικό και ποιας τα μανό. Δεν μου έχει τύχει μέχρι στιγμής κάποιο διαλυτικό να μην ταιριάζει με κάποιο μανό. 

 
Τέλος για όσες πάρουν διαλυτικό, θα πρέπει να προσέξετε και το πώς θα το φυλάξετε αφού το χρησιμοποιήσετε ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο μέλλον γιατί το πιο συχνό πρόβλημα σε όσες έχουν πάρει διαλυτικό είναι πως όταν πάνε να το χρησιμοποιήσουν πάλι μετά από λίγο καιρό αυτό έχει κάνει "φτερά". Το να κάνει "φτερά" όμως είναι η δουλειά του αφού πρόκειται για πτητικές ουσίες. Αντί λοιπόν να του τραγουδήσουμε "αγέρας ήσουν" σαν άλλες Μαρινέλες, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να το βάλουμε στην κατάψυξη. Η χαμηλή θερμοκρασία βραδύνει κατά πολύ την ικανότητα των πτητικών υγρών να εξατμίζονται, και μην ανησυχήσετε πως θα παγώσει και θα πρέπει να το ξεπαγώνετε κάθε φορά για να το χρησιμοποιήσετε. Το διαλυτικό θα παραμείνει υγρό στην κατάψυξη. 

To ίδιο μπορείτε να κάνετε και με κάποιο μανό που ξέρετε πως δεν θα χρησιμοποιήσετε για καιρό αλλά επειδή έχει και άλλες ουσίες μέσα εκτός απ'τις πτητικές, καλό θα ήταν να το αφήσετε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, ανακινήστε το λίγο και είναι έτοιμο για χρήση. 

Σας αφήνω με μια εικόνα ενός όμορφου ψυγείου για να θυμάστε αυτές τις συμβουλές. Καλές δοκιμές!



5 σχόλια:

  1. Καταπληκτική ιδέα αυτό το διαλυτικό. Πού μπορούμε να το βρούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι πριν κάποιο καιρό έβρισκες εύκολα το διαλυτικό της Mavala στα Hondos αλλά δεν το έχω δει σε όλα τα καταστήματα. Όλα όσα έχω δοκιμάσει και προτείνω (Mavala, OPI και Orly)τα βρίσκει εύκολα κανείς σε online καταστήματα.

      Διαγραφή
  2. Θα ψάξω στο Hondos την επόμενη φορά που θα πάω. Έχω δυο βερνίκια διαφανη, το ένα με κοκκινες καρδούλες και το άλλο με χρυσά αστερια, και έχουν γίνει στερεά :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν βρεις διαλυτικό, αφού είναι διάφανο το μανό μέσα στο οποίο είναι τα γκλίττερ καρδούλες και αστεράκια, μπορείς να ρίξεις απλά διάφανο μανό. θέλει αρκετό ανακάτεμα για να ξαναζωντανέψει, αλλά γίνεται!

      Διαγραφή
  3. Χθες προσπάθησα να βάψω τα νύχια μου με ένα υπέροχο βερνίκι της Seventeen αλλά είχε πήξει :( Είναι γεμάτο το μπουκαλάκι και είναι τόσο κρίμα να το πετάξω! Δεν έχω πάει ακόμα στο Hondos στο Μαρούσι για να δω αν έχει το Mavala.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...