Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πως να επιζήσετε της ζέστης

Το καλοκαίρι μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του αλλά και οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για κάποιο καιρό ακόμα και δεν μπορώ να περιμένω μέχρι του χρόνου για να μοιραστώ αυτό το θέμα μαζί σας.

Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα οι θερμοκρασίες είναι ανυπόφορα υψηλές και πραγματικά απορώ με όσους λένε πως τους αρέσει αυτή η εποχή. Προσπαθώ να μην κυκλοφορώ πολύ τις ώρες που έχει ήλιο αλλά δυστυχώς η ζωή με ωράριο νυχτερίδας δεν είναι απολύτως εφικτή. Για να γίνουν πιο ανεκτές οι μεσημεριανές μετακινήσεις λοιπόν έχω πάντα μαζί μου ένα μπουκαλάκι με ανθόνερο με το οποίο ψεκάζομαι. Η μυρωδιά του ανθόνερου και η αίσθηση του νερού έχει αποδειχθεί πολλές φορές σωτήρια, για να μην πω για τις φορές που με έχει γλιτώσει από δυσάρεστες μυρωδιές στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη αρωματικών νερών όπως το ροδόνερο, αλλά η μυρωδιά του μου φαίνεται πολύ ‘βαριά’ για το καλοκαίρι και προτιμώ το δροσιστικό ανθόνερο.



Επίσης μπορείτε να βάλετε μέσα κάποιο αιθέριο έλαιο. Μια σταγόνα λεβάντας το κάνει να μυρίζει πιο δροσερά, ενώ το γιασεμί θα σας χαλαρώσει μέσα στη βαβούρα. Αν ασχολείστε περισσότερο με τα αιθέρια έλαια μπορείτε να φτιάξετε και κάτι σαν το διάσημο Beauty Elixir της Caudalie αφού είναι κατά βάσιν ένα μείγμα ανθόνερου με αιθέρια και συνθετικά έλαια. Μπορείτε να βρείτε τα ακριβή συτατικά του εδώ

Αν χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια, να θυμάστε να τα ανακινήσετε πριν τη χρήση αφού τα έλαια επιπλέουν στο νερό (ή ‘κολλάνε’ στα τοιχώματα του μπουκαλιού).

Τέλος, μην χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών γιατί είναι πολύ φωτοευαίσθητα και μπορεί να κάνουν κακό στο δέρμα σας. Πάντα να ελέγχεται πόσο ευαίσθητο είναι ένα έλαιο πριν το χρησιμοποιήσετε.

Ελπίζω να το δοκιμάσετε όσο ακόμα κάνει ζέστη. Θα νιώσετε καλύτερα και το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί στο τέλος της ημέρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...