Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Πως να μην κολλάει το καπάκι του μανό

For this tutorial in English click here

Σε όλες μας έχει τύχει να προσπαθούμε να ανοίξουμε ένα μανό που έχουμε καιρό να χρησιμοποιήσουμε και να μην μπορούμε γιατί έχει ξεραθεί το μανό και έχει κολλήσει. Δεν χρειάζεται να παιδεύεστε να το ανοίξετε με ασετόν.

Υπάρχει ένα πολύ απλό κόλπο για να μην συμβαίνει αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λίγη βαζελίνη στις σπείρες του μπουκαλιού. Η βαζελίνη θα λειτουργήσει ως λιπαντικό και δεν θα κολλήσει μανό επάνω της. Επιπλέον, επειδή είναι τόσο μαλακή, θα κρατήσει το μανό αεροστεγώς κλεισμενο και δεν θα εξατμίζεται/ξεραίνεται τόσο εύκολα όσο πριν, ούτε θα μυρίζει 'κάπως' εκεί που έχετε τα μανό σας.


Έχω βάλει παραπάνω ποσότητα βαζελίνης απ΄ότι χρειάζεται ώστε να φαίνεται στη φωτογραφία.


Προσοχή:
Μην το βάλετε ως επάνω επάνω στο στόμιο του μπουκαλιού, σταματήστε λίγο πιο κάτω. Δεν θέλετε να πάει βαζελίνη στο πινέλο ή στο μανό γιατί θα χαλάσει τη σύστασή του.

'Οσο το ανοιγοκλείνετε η βαζελίνη θα μετακινηθεί και θα χρειαστεί να την σκουπίσετε να ξαναβάλετε.

2 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι εννοείς ότι αυτό το κάνουμε προληπτικά! Δεν περιμένουμε να μας κολλήσει το μανό αλλά αφού τα βάψουμε π.χ. την πρώτη φορά βάζουμε λίγη για να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση του κολλημένου μανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι. Πάντα το κάνω στα νέα μου μανό αλλά και αν το ξεχάσω και το έχω χρησιμοποιήσει μερικές φορές, απλά καθαρίζω με ασετόν το στόμιο και τις σπείρες και βάζω την βαζελίνη.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...