Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Το φόρεμα της Miss Bingley

Αυτό το σχέδιο το είχα κάνει πριν χρόνια και είχα ξεχάσει να το ανεβάσω. Αν το έκανα τώρα, θα το έκανα διαφορετικά, η ιδέα όμως μου αρέσει ακόμα. Είναι εμπνευσμένο από ένα από τα κοστούμια που φόραγε η Ανν Τσάνσελορ στο ρόλο της ως Κάρολαϊν Μπίνγκλεϋ στην σειρά του BBC «Περηφάνια και Προκατάληψη»του 1995. Αν δεν το έχετε δει, τι κάθεστε ακόμα; Ψάξτε να το δείτε!

Τα φορέματα των αδελφών Μπίνγλεϋ είναι όλα τους υπέροχα καθώς αντιπροσωπεύουν την νέα κοινωνική τάξη των αρχών του 19ου αιώνα, πολύ πλούσιες μεν αλλά όχι ευγενείς και γι'αυτό το λόγο πολύ πιο προσεκτικές σε θέματα μόδας και συμπεριφοράς. Το συγκεκριμένο κουστούμι το θυμάμαι καλύτερα απ’όλα λόγω της γκριμάτσας που πήρε η Τσάνσελορ μόλις έλαβε την απάντηση του κυρίου Ντάρσυ(Κόλιν Φέρθ) στην κακιούλα της. Νομίζω πως πρόκειται για το πιο παγωμένο και ξινισμένο χαμόγελο στα χρονικά που έχει αποτυπωθεί σε φιλμ. Είναι προς το τέλος του πρώτου επεισοδίου για όσους θέλουν να το (ξανα-)δουν. 


Το βαθύ κόκκινο είναι το Ciaté - Dangerous Affair, το μαύρο είναι το A-England Camelot το οποίο χρησιμοποίησα και στις ρίγες αλλά αραιωμένο. Δεν θυμάμαι δυστυχώς ποιο είναι το χρυσό.

And as the French have it, au revoir!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...