Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Παλέτα Elixir - All in One Face-book (πολλές εικόνες)


Το καλοκαίρι μια φιλενάδα που ξέρει την αγάπη μου για τα καλλυντικά μού έκανε δώρο αυτήν τη τεράστια παλέτα! Είναι από την ελληνική εταιρία Elixir και λέγεται All in One Face-book palette καθώς περιέχει τα περισσότερα από τα προϊόντα που χρειάζεται κανείς για να βαφτεί. Η συσκευασία είναι από χοντρό χαρτόνι, ανοίγει σαν βιβλίο και εσωτερικά έχει χοντρό χαρτόνι με εσοχές που περιέχουν τα προϊόντα. Τις δύο πλευρές τις χωρίζουν δύο χοντρά φύλλα μεμβράνης τα οποία μπορείτε να κολλάτε και να ξεκολλάτε. Τα προϊόντα δεν έχουν νούμερα ή ονόματα. Προσπάθησα να χρησιμοποιήσω όσο περισσότερα από αυτά μπορούσα. Είναι τόσα πολλά!
Αναλυτικά περιέχει:
56 σκιές - 28 high pearl(4 πάνω σειρές) και 28 ματ & σατινέ(4 κάτω σειρές)
4 προϊόντα για τα φρύδια-2 κρέμες και 2 πούδρες
4 πούδρες προσώπου
6 ρουζ (πούδρες)
28 lip gloss.
 

Προτού μπω στα θετικά και τα αρνητικά αυτής της παλέτας, νομίζω χρειάζεται μια χωριστή παράγραφος για τις σκιές. Οι σκιές είναι πουδρώδεις, χωρίς όμως να είναι ξερές ή να τρίβουν πολύ. Οι περισσότερες σκιές αυτής της κατηγορίας(όσον αφορά την τιμή τους) τρίβουν πάρα πολύ και γι’αυτό τις αποφεύγω, αυτές όμως είναι καλύτερες από το μέσο όρο με τις μεταλλικές να είναι οι καλύτερες εξ’αυτών. Σίγουρα χρειάζονται μια καλή βάση για να μείνουν στη θέση τους όλη μέρα, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι νέο τη σήμερον ημέρα και με τόσα primers στη διάθεσή μας. Όσον αφορά το πόσο έντονα είναι τα χρώματα, άλλα είναι περισσότερο και άλλα είναι λιγότερο. Έχω δει πολλές μπλόγκερ να μιλούν άσχημα για σκιές που δεν έχουν τόσο έντονη απόδοση χρώματος(η διαφορά του πως φαίνεται στην παλέτα με το πως φαίνεται στο μάτι), αλλά πρέπει να έχουμε υπόψιν μας πως αυτά είναι προϊόντα για την ευρεία αγορά. Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν την ικανότητα ή τον χρόνο να σφουμάρουν τις σκιές τους κι έτσι σκιές με μικρότερη απόδοση τις βολεύουν καλύτερα. Με το να υπάρχει ένα μείγμα στο πώς αποδίδουν οι σκιές καταλαβαίνω πως η Elixir γνωρίζει το κοινό στο οποίο απευθύνεται και έχει κάτι για όλα τα επίπεδα, από αρχάριες μέχρι πιο εξοικειωμένες με το βάψιμο.

Οι σκιές και τα προϊόντα για τα φρύδια
Πάμε στα θετικά και τα αρνητικά λοιπόν!
Θετικά
 • Περιέχει πάρα πολλά και διαφορετικά προϊόντα σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Πραγματικά με εντυπωσίασε.
 • Οι κρέμες για τα φρύδια. Είναι εύκολο να τις παραβλέψει κανείς ανάμεσα σε τόσα χρώματα, αλλά για μένα είναι το καλύτερο πράγμα της παλέτας. Πολύ θα ήθελα 1-2 χρώματα ακόμα από αυτήν την υπέροχη κερένια κρέμα που δεν φεύγει από τη θέση της με τίποτα. Ακόμα και στους 40 βαθμούς το καλοκαίρι, παρέμεναν στη θέση της. Επίσης είναι και μια τέλεια βάση για σκιές κι ας φαίνονται σκούρες. Μπορεί κανείς να τις αραιώσει πάρα πολύ πάνω στο μάτι σε σημείο που να μην φαίνονται Δεν έχω αρκετά καλά λόγια γι’αυτές!
 • Τα ρουζ έχουν πάρα πολύ ωραία υφή. Μπορεί να μην βρήκα κάποιο που να μου ταιριάζει(δείτε στα αρνητικά), αλλά είναι απαλά και η πούδρα τους έχει λεπτή υφή, χωρίς ίχνος γκλίτερ ή χρυσόσκονης. Το ροδακινί είναι σατινέ και τα άλλα είναι ματ, ενώ ένα από αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ρουζ.
 • Οι πούδρες είναι επίσης πολύ ωραίες και λεπτοκομμένες. Επίσης μου άρεσε η επιλογή των χρωμάτων καθώς καλύπτουν μια ευρεία γκάμα χρωμάτων δέρματος, ψυχρών και θερμών.
 • Τα λιπ-γλος. Στη συσκευασία τα περιγράφουν ως γκλος αλλά πιο κοντά στο κραγιόν μου φαίνονται εμένα, σαν lip creams. Και πάλι η γκάμα των χρωμάτων είναι εντυπωσιακή και καλύπτει τα νεότερα trends τέλεια καθώς έχει μια πληθώρα από nudes, καφέ, ροζ, μπορντό και άλλα χρώματα.
 • Δοκίμασα (και αγάπησα) κάποια χρώματα που δεν θα πλησίαζα αλλιώς καθώς φοράω περισσότερο καφετί και ροζ χρώματα. Τα δύο σκούρα πράσινα και το απαλό λουλακί είναι τόσο όμορφα!
 • Δεν υπάρχει ίχνος γκλίτερ πουθενά στην παλέτα. Το γκλίτερ μπορεί να «φτηνύνει» το λουκ πολύ εύκολα. Με το να το αποφύγουν εντελώς έκαναν το καλύτερο πράγμα.
 • Όλες οι πούδρες(ρουζ, φρυδιών, προσώπου) μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν σκιές, κι έτσι καλύπτεται κάπως το κενό σε ουδέτερους τόνους που έχει η παλέτα. Το ίδιο ισχύει και με κάποιες σκιές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για highlighter.
 • Δεν έχει σφουγγαράκια! Το να αφιερώνει μια παλέτα χώρο για άχρηστα σφουγγαράκια που δεν θα χρησιμοποιήσω με ενοχλεί ελαφρώς. Εδώ όλος ο χώρος είναι αφιερωμένος στα προϊόντα.
από το ροζ μέχρι το καφέ
πορτοκαλί μέχρι τα γαλάζια
τα πράσινα, τα μπλε και τα προϊόντα για τα φρύδια
Αρνητικά:
 • Κάποια από τα χρώματα είναι πολύ όμοια μεταξύ τους. Αντ’αυτών θα ήταν καλύτερο να είχαν συμπεριληφθεί και μερικά ουδέτερα καφέ για να είναι πιο ολοκληρωμένη κ γκάμα των χρωμάτων της παλέτας. Έχει πάρα πολλά έντονα χρώματα μέσα και μερικά καφέ θα βοηθούσαν.
 • Η παλέτα των μπλε χρωμάτων θα μπορούσε να βελτιωθεί. Με 8 μπλε, θα περίμενα να υπήρχε τουλάχιστον ένα navy ματ και ίσως και ένα πιο σκούρο μωβ. Η ποικιλία των πράσινων ήταν καλύτερη αφού υπήρχαν ανοιχτές, μέσες και σκούρες αποχρώσεις.
 • Τα ρουζ ήταν πολύ σκούρα για’μένα. Ένα χρώμα τουλάχιστον που να ταιριάζει σε πιο χλωμά δέρματα θα ήταν χρήσιμο, ειδικά αφού υπάρχει αρκετά ανοιχτή πούδρα. 
 • Το άνοιγμα και κλείσιμο με τις μεμβράνες γίνεται λίγο κουραστικό. Ένας τρόπος να κλείνει πιο ασφαλώς και να μην χρειάζεται να κολλάω και να ξεκολλάω τις μεμβράνες θα ήταν πιο πρακτικός.
τα ρουζ
Συμπεράσματα
Πρόκειται για μια πολύ καλή όλα-σε-ένα παλέτα. Το να την χρησιμοποιώ μου ήταν ευχάριστο και ξέρω πως κάποια από τα περιεχόμενα θα τα χρησιμοποιήσω μέχρι τέλους. Αυτό όμως που κατάλαβα περισσότερο καθώς την χρησιμοποιούσα είναι πως αυτή η παλέτα θα ήταν ιδανική για κάποια αρχάρια ή για κάποια που δεν θέλει να έχει πολλές συσκευασίες με προϊόντα, αλλά θέλει να έχει ποικιλία πραγμάτων. Με την μεγάλη γκάμα προϊόντων, χρωμάτων, υφών και με την χαμηλή σχετικά τιμή θα έδινε την ευκαιρία σε κάποια που δεν έχει ακόμα μάθει τι της πάει και πώς χρησιμοποιείται το κάθε τι ώστε να πετύχει συγκεκριμένα look να περάσει άπειρες ώρες απόλαυσης και πειραματισμού. Αν ήξερα κάποια έφηβη που τώρα αρχίζει να ασχολείται με το θέμα, θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα της έπαιρνα!

τα ανοιχτά χρώματα δεν τα έβγαζε καλά η κάμερά μου

τα κραγιόν

τα συστατικά
Update 19/12/16: Όπως είχα γράψει όλα τα ρουζ είναι πολύ σκούρα για να τα χρησιμοποιώ σαν ρουζ ΑΛΛΑ δύο από αυτά, τα 2 πιο σκούρο ροζ/σάπιο μήλο έχουν γίνει οι αγαπημένες μου σκιές για φέτος! Ξεκίνησα να τα χρησιμοποιώ με το που μπήκε το φθινόπωρο και δεν έχω σταματήσει, είναι ακριβώς τα χρώματα που ήθελα να βρω σε σκιές και δεν έβρισκα! Τα χρησιμοποιώ περισσότερο κι απ'τις σκιές! 

3 σχόλια:

 1. Βάλε καμιά φωτογραφία με μακιγιάζ που έχεις κάνει χρησιμοποιώντας την παλέτα!!! Κάνεις απίθανους συνδυασμούς χρωμάτων και είναι κρίμα να μην έχεις ανεβάσει φωτογραφίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Thank you! Ίσως θα'πρεπε να αρχίσω να ανεβάζω και μακιγιάζ :)

   Διαγραφή
 2. Ναι! Κάνεις καταπληκτικά μακιγιάζ. Είναι κριμα να μην υπάρχουν στο blog σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...