Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ο Φαραώ Τουταγχαμών και η Δεκαετία του '20.

Όταν βρέθηκε ο τάφος του Τουτανχαμών το 1922 ήταν για λίγο σαν να σταμάτησε ο κόσμος να μιλά και όλα τα βλέμματα στράφηκαν σ'εκείνη τη γωνιά της Αιγύπτου. Ο τάφος ήταν σχεδόν ανέπαφος και τα αντικείμενα που βγήκαν από εκεί ήταν ασύλληπτης ομορφιάς. Ακόμα και τώρα η εκόνα της μάσκας του Τουταγχαμών είναι μια απ'τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Αιγύπτου. Αν σ'αυτό προσθέσουμε και τον μύθο της "κατάρας των Φαραώ", καταλαβαίνουμε γιατί το κοινό ήταν τόσο συνεπαρμένο και διψούσαν για νέα από εκεί. 
Ένα τέτοιο γεγονός φυσικά δεν ήταν δυνατόν να αφήσει και την αισθητική της εποχής ανέπαφη. Αυτό που προσπάθησα να κάνω με αυτό το μανικιούρ είναι να βρω σχέδια από τα αρχαία αντικείμενα που θα μπορούσε κανείς να βρει και στα ρούχα, τα κοσμήματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα της εποχής. Επιρροές από την Αίγυπτο χωρίς να γίνεται η άμεση αναφορά με πιο χαρακτηριστικά μοτίβα όπως τα ιερογλυφικά δηλαδή.

 Μπορείτε να τα εντοπίσετε άραγε;

Η βάση για το χρυσό των βασιλιάδων είναι φυσικά το A-England - Holy Grail (limited edition) και το μπλε στο μεσαίο δάχτυλο είναι το LeChat CM - Navy. Τα υπόλοιπα τα ζωγράφισα με ακρυλικά χρώματα και τα πέρασα από πάνω με το Seche Vite Top Coat το οποίο δυστυχώς μάζεψε στις άκρες. 
Στη σκιά σε μια ασυνήθιστα ηλιόλουστη Αγγλία

Μέσα στο σπίτι με συννεφιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...