Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Εύκολο Γαλλικό Μανικιούρ και Μανικιούρ Δεκαετίας 30-40

English
Μιας και τα αυτοκόλλητα-οδηγοί για γαλλικό μανικιούρ δεν είναι τόσο γνωστά όσο θα φανταζόταν κανείς δεδομένου του πόσο διαδεδομένο είναι το γαλλικό, αποφάσισα να το γράψω και στα ελληνικά. Φυσικά αυτή τη φορά τα χρησιμοποίησα για να κάνω ένα στυλ 30s-40s στα νύχια, αλλά είναι εύκολο να πετύχει κανείς και τα δυο στυλ με αυτά τα αυτοκολλητάκια. Νομίζω λέγεται μανικιούρ μισοφέγγαρο και στα ελληνικά. Οι γνώστες και λάτρεις των ρετρό στυλ θα γνωρίζουν καλύτερα

Τα αυτοκόλλητα οδηγούς τα βρίσκετε σε τέτοιου είδους φύλλα. Είναι καλά διαχωρισμένα και από πλαστικό το οποίο σημαίνει πως δεν σκίζονται εύκολα, μπορεί όμως να ξεχειλώσουν αν τα τεντώσετε πάρα πολύ. Αυτά που έχω είναι κλασσικά οβάλ αλλά έχω δει και σε διαφορετικά σχέδια όπως ίσια, ζιγκ-ζαγκ, με κυματάκια κλπ. 
Πριν τα τοποθετήσω στο νύχι συνηθίζω να τα κολλάω στο χέρι μου πρώτα για να φύγει η πολλή κόλλα. Αν τα κολλήσω φρέσκα στο νύχι, τότε θα κολλήσουν υπερβολικά καλά και για να τα αφαιρέσω θα πρέπει να εφαρμόσω περισσότερη δύναμη το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες να χαλάσω το σχέδιο. Με το να τα κολλήσω πρώτα στο χέρι μου, έχουν αρκετή κόλλα ώστε να παραμένουν στη θέση τους αλλά και να αφαιρούντε εύκολα. 
 

Και τα χρησιμοποιούμε όπως σας δείχνω στην εικόνα. Στην εικόνα αριστερά  φαίνεται το πως τα χρησιμοποίησα για να κάνω το 30ς-40ς στυλ, ενώ δεξιά πως μπορείτε να κάνετε το γαλλικό μανικιούρ. Βάφετε από πάνω τους άφοβα, περιμένετε να στεγνώσει λίγο το μανό και τα ξεκολλάτε. Το μυστικό της επιτυχίας τους έχει να κάνει με το πότε θα τα ξεκολλήσετε. Αν το κάνετε πολύ γρήγορα και το μανό είναι νωπό μπορεί να χαλάσετε το σχέδιο, ενώ αν είναι εντελώς στεγνό θα το σπάσετε για να το αφαιρέσετε και δεν θα ξεκολλήσει ομοιόμορφα. Θα έλεγα πως λίγο παραπάνω από ένα λεπτό από την εφαρμογή του μανό (ναι αγαπημένοι μου βόρειοι, την όζα εννοώ) είναι αρκετό.

Ελπίζω να σας βοήθησα! Να θυμάστε πως χρειάζεται να έχουμε λίγη υπομονή όταν μαθαίνουμε κάτι νέο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...