Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Fantastic Baby!

Άλλο ένα παλιό μου μανικιούρ που ήρθε η ώρα του να δει το φως του blogger. Είναι εξολοκλήρου εμπνευσμένο από τα visuals του βίντεο κλιπ των Big Bang "Fantastic Baby". Οι Big Bang είναι ένα kpop συγκρότημα, κορεατική ποπ δηλαδή του οποίου το βίντεο όταν το είχα δει πρώτη φορά είναι ενθουσιαστεί με το styling. Με το τραγούδι δεν ενθουσιάστηκα αμέσως, αλλά μετά μου "κόλλησε".


Για να δούμε αν θυμάμαι και τι χρώματα χρησιμοποίησα. 
Δείκτης
A-England - King Arthur (Βάση), Camelot (stamping μαύρο)
Stargazer - 232 με stamping Βundle monster.
Μεσαίο
Το πιο σκούρο είναι το Galahad της A-England και η λεπτή γυαλιστερή ρίγα το Lechat CM - Ashy Green, to μικρό τρίγωνο με ένα Erre Due που είχε χάσει το νούμερό του και υποψιάζομαι πως η φαρδιά ρίγα είναι με το For Audrey της China Glaze. 
Το επόμενο δάχτυλο δεν το επιχειρώ καν αν και 1-2 τα αναγνωρίζω.
Μικρό
Λευκό της Etude House, A-England - Camelot και Seventeen 533


Ακολουθεί το βίντεο αλλά listen at your own peril! Ο T.O.P. κι εγώ σας χαιρετάμε!


Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Τα νέα χρώματα της Bourjois Rouge Edition Velvet! Don’t pink of it, So Hap’pink και Beau Brun

Τα κραγιόν της σειράς Rouge Edition Velvet της Bourjois έχουν γίνει από τα πιο αγαπημένα μου. Έχω ήδη έξιεφτά(ένα ήταν στη τσάντα μου) με ιδιαίτερη προτίμηση το no8 (Grand Cru). Κάθε φορά που το φοράω, είτε ώστε να δείχνει πιο απαλό, είτε ως βαθύ κόκκινο πάντα με ρωτάνε τι είναι αυτό που φοράω. Σαν σειρά μου αρέσει και γιατί όλα τα χρώματα, ακόμα και αυτά που φανταζόμουν πως ίσως δεν θα μου πήγαιναν και τόσο όπως το 04 Peach Club που νόμιζα πως θα «γέρνει» προς το κίτρινο σαν απόχρωση, είναι στην πραγματικότητα από ουδέτερα ως ροζέ κι έτσι και δεν με δείχνουν κουρασμένη και δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το αν θα κάνουν τα δόντια μου να φαίνονται κίτρινα.

Επιπλέον μένουν σταθερά και έχουν ωραία υφή, χωρίς να ξεραίνουν τα χείλη όπως κάνουν άλλα ματ κραγιόν. Το να μάθω να χρησιμοποιώ το σφουγγαράκι ήταν πιο εύκολο απ’ότι είχα φανταστεί και αυτό το λέει κάποια που αντιπαθούσε τα υγρά κραγιόν. Όπως με όλα τα ματ, δείχνουν πιο ωραία αν έχετε ενυδατώσει και απολεπίσει τα χείλη σας πριν τη χρήση.

Τα τρία νέα χρώματα λοιπόν είναι:
10 - Dont pink of it: αν είχατε απογοητευτεί με το πόσο μη nude είναι τα 09 Happy Nude Year(ζωηρό ροζέ ροδακινί) και 07 Nude-ist (σκούρο ροζ) τότε δοκιμάστε αυτό το ροζέ μπεζ.
11 –So Hap’pink: ένα όμορφο ψυχρό ροζ. Έλειπε ένα τέτοιο χρώμα από τη σειρά, κατάλληλο για πιο φυσικό μακιγιάζ.
12 – Beau Brun: καφέ με έντονα κόκκινη βάση. Ένα τόσο σκούρο χρώμα είναι ασυνήθιστο σε μια ανοιξιάτικη συλλογή αλλά υποθέτω φταίει το χρώμα της χρονιάς, το Marsala της Pantone. Είναι επίσης το χρώμα που μου θυμίζει πιο έντονα τη μόδα των ‘90s.


Πριν προχωρήσουμε στις εικόνες να σημειώσω πως τα δείγματα για το 02 Frambourjoise και το 08 Grand Cru ήταν σχεδόν ξεραμένα οπότε μην τους δώσετε σημασία. Μιας και τα έχω αυτά τα χρώματα μπορεί να τα φωτογραφίσω στο μέλλον. 

Τα χρώματα είναι:
01 Personne ne rouge!
02 Frambourjoise
03 Hot Pepper
04 Peach Club 
05 Ole flamingo! 
06 Pink Pong
07 Nude-ist
X- dried up 08 Grand Cru
09 Happy Nude Year
10 Dont pink of it
11 So Hap’pink
12 Beau Brun

μέσα στο κατάστημα

μέσα στο κατάστημα

μέσα στο κατάστημα

φυσικό φως (σκιά)

φυσικό φως (σκιά)

φυσικό φως (ήλιος)

φυσικό φως (ήλιος)




Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Βυζαντινές Επηρροές: O.P.I - Every Month is Oktoberfest & a-England- Dragon


Παρισινό Ψαλτήρι (BnF MS Grec 139), folio 435v

Ένα ακόμα μανικιούρ απ’τα παλιά με χρώματα που μου θυμίζουν Βυζάντιο. Πάντα το Βυζάντιο το είχα συνδέσει με την εκκλησία, κάτι που νομίζω συμβαίνει σε όλους όσους έχουμε μεγαλώσει στην Ελλάδα. Μου πήρε αρκετά χρόνια να δω την Βυζαντινή Αυτοκρατορία σαν κάτι ξέχωρο, σαν ιστορική περίοδο με τη δική της νοοτροπία, τέχνη, μουσική, και να την εκτιμήσω.

Το συγκεκριμένο σχέδιο μου θυμίζει βυζαντινή μπορντούρα. Η βάση είναι το καταπληκτικό Every Month is Oktoberfest της O.P.I. (το οποίο έχει "δίδυμο" αλλά καλύτερο από ελληνική εταιρία) και το σχέδιο έγινε με το καταπληκτικό πράσινο της a-EnglandDragon.

Διαφορές στο χρώμα υπό διαφορετικές γωνίες κάτω από τον ήλιο.


Σ'αυτές φαίνεται το πόσο όμορφο είναι το dragon σαν στάμπα!






Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ένα εύκολο σχέδιο και η μέθοδος konmari

Μετά το προηγούμενο post θυμήθηκα πόσο πολύ μου άρεσε να ανεβάζω πράγματα στο blog και έτσι έκανα ένα ξεκαθάρισμα στον φάκελο με φωτογραφίες που έχουν μαζευτεί αυτά τα χρόνια. Επηρρεάστικα από το βιβλίο της Mari Kondo The Life-Changing Magic of Tidying Upτο οποίο αναφέρει διάφορες απλές πρακτικές για το πώς μπορεί να συγυρίσει κανείς μια και για πάντα το σπίτι του με το να κρατήσει μόνο πράγματα που τον χαροποιούν. Είναι το κατάλληλο βιβλίο για να διαβαστεί και από Έλληνες αφού με τους Ιάπωνες έχουμε πολλά κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά, όπως την τυπική μητέρα που δεν θέλει να πετάμε τίποτα, πράγμα που άλλες πιο βορειοευρωπαϊκές ή αμερικανικές μέθοδοι δεν έχουν και άρα δεν είναι τόσο εύκολα προσαρμόσιμες στη ντόπια νοοτροπία. Έτσι λοιπόν εφάρμοσα την μέθοδο konmari του βιβλίου, έσβησα πάρα πολλές φωτογραφίες και το να ποστάρω δεν μου φαίνεται πια τόσο κοπιαστικό. Το έχει διαβάσει κανείς/-μία από εσάς;

Στα δύο χρόνια που δεν ποστάρω τακτικά έχουν αλλάξει τόσα πράγματα. Πολλά από τα μπλογκς που ακολουθούσα δεν είναι ενεργά πια, αλλά το πιο ενοχλητικό είναι ο μόνιμα προβληματικός blogger. Πρώτα δεν μπορούσα να έχω κουμπί για followers μόνο στο ελληνικό μπλογκ, τώρα δεν μπορώ ούτε στο αγγλικό. Αν ήξερα πόσο προβληματική πλατφόρμα ήταν από την αρχή, θα είχα κάνει αλλού το blog μου.

Στο ψητό όμως, χρησιμοποίησα είναι ένα παλιό μανό της Rimmel(850 Hard Edged) με μαύρη βάση και ιριδίζουσα πέρλα που πάει από ματζέντα σε χάλκινο σε χρυσό. Υπέροχο! Προσπάθησα να το βγάλω σε όσο περισσότερα χρώματα ταυτόχρονα μπορούσα χωρίς να στραμπουλίξω κανένα δάχτυλο.
Μετά χρησιμοποίησα ένα σκούρο χρυσό (Ciate - Gold Digga) και ένα μπρονζέ της Borghese με ένα dotting tool για να κάνω ένα απλό σχεδιάκι. Οι βούλες είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να κάνετε το μανικιούρ σας πιο ενδιαφέρον και δεν χρειάζεται καν το εργαλείο αφού και με μια οδοντογλυφίδα, μια καρφίτσα ή ένα στυλό μπορείτε να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.


Till next time,
XxX
Elysse

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ποιος ξέρει αν το φεγγάρι είν’

ποιος ξέρει αν το φεγγάρι ειν’ *
ένα μπαλόνι, που έρχεται από μια όμορφη πόλη
στον ουρανό-γεμάτο με ωραίους ανθρώπους;
(και αν εσύ κι εγώ

μπούμε σ’αυτό, αν αυτοί
πάρουν εμένα και πάρουν εσένα στο μπαλόνι τους,
μα τότε
θα πηγαίναμε πάνω πιο ψηλά με όλους τους ωραίους ανθρώπους

από τα σπίτια και τα καμπαναριά και τα σύννεφα:
θα πλέαμε
μακριά και πιο μακριά σε μια όμορφη
πόλη που κανείς ποτέ δεν έχει επισκεφθεί, που

πάντα
            είναι
                  Άνοιξη) και όλοι είναι
ερωτευμένοι και τα λουλούδια μαζεύονται μόνα τους








Το ποίημα αυτό του Αμερικανού ποιητή e.e. cummings είναι τόσο γλυκό, δροσάτο που έλεγε ο παππούς μου. Η φρεσκάδα του κρύβει την ηλικία του, αλλά έχει η άνοιξη ηλικία;

Οι ανθισμένες μυγδαλιές είναι το πρώτο σημάδι της άνοιξης εδώ που είμαι. Ανθίζουν τόσο νωρίς, στο τέλος Ιανουαρίου, που όταν "σκάνε" τα μπουμπούκια δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι λουλούδια ή χιόνι από μακριά. Μυγδαλιές διάλεξα λοιπόν να κάνω και το σχέδιο αυτό έγινε εν μέρει με στάμπα (Konad m66) και εν μέρει με πινέλο. Σαν βάση χρησιμοποίησα το Foundation III της Nailtek και για topcoat το Seche Vite. 

βασικό χρώμα: Κορρές – 82 Ciel
κλαδιά: Le Chat CM – 4 Brown
λουλούδια: Konad White, Korres – 17 Candy Pink, Essie Plumberry
ιριδίζουσες ανταύγες: Misa Radiant

Καλή μας άνοιξη, τώρα που (μάλλον) ο καιρός θα μείνει ανοιξιάτικος!



*Η μετάφραση του ποιήματος είναι δική μου και στα αγγλικά μπορείτε να το δείτε εδώ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...